Rekikoiraharrastus

Tervetuloa    Harrastus    Siperianhusky    Koirat    Yhteys

 
 

Rekikoiraharrastus on hyvin pitkälti elämäntapa. Hankittuaan ensimmäisen siperianhuskyn, ihastuttuaan rotuun ja päästyään jossain kokeilemaan koiravaljakolla ajamista, on todennäköisesti "mennyttä" ja ennen kuin huomaakaan, asuu pihalla jo useita siperianhuskyja.

Joillakin koiramäärä lisääntyy hyvin nopeasti, jotkut toiset onnistuvat jarruttelemaan hieman kauemmin mutta lopulta se kuitenkin tapahtuu. Yhdelle siperianhuskylle on yksinkertaisesti hankittava seuraa.

Halu ajaa koiravaljakolla ja kokea oikea ARKTINEN FANTASIA suorastaan pakottaa satsaamaan asiaan. Koiramäärän kasvusta seuraa yleensä nopeasti muutto maalle ja koiratarhojen rakentaminen. Samalla kun tila kasvaa, voidaan tietysti hankkia myös lisää koiria. Helposti se käy pennuttamalla oma narttu ja pitämällä lähes koko pentue itsellään. 

Harrastukseen sisältyy hyvin paljon muutakin kuin nautiskelu valjakkolla ajamisesta. On hankittava niin puusepän, ompelijan, urheiluvalmentajan kuin monen muunkin alan tietoja rakentaessaan koirille tarhaa ja koppeja, rekeä, kuljetussysteemiä, valjaita, vetoliinoja jne. lähes loputtomiin . . . 

Tässä vaiheessa viisaammat ( vaiko tyhmemmät ? ) kysyvät onko koko hommassa mitään järkeä ja miksi tehdä tuota kaikkea. VOI, tietysti on järkeä !! Sehän on elämäntapa, joka ei todellakaan ole tylsää.

Ensimmäisen siperianhuskyn hankinta saattaa siis olla kohtalokasta. Usein kuuleekin siperianhuskyjen omistajien sanovan: "Älä hanki siperiahnhuskya" mutta jos kuitenkin hankit, ole varuillasi, sillä se saattaa tulla todella kalliiksi . . .